Ndryshime, anulime dhe rimbursime të biletave

Pyesni veten se çfarë ndodh nëse planet e udhëtimit me traget ndryshojnë? Gjithë informacionet që nevojiten për ndryshime, anulime dhe rimbursime janë këtu.

Për të ndryshuar biletat tuaja, ju lutemi vizitoni faqen Rezervimi im. Ju mund ta bëni kërkesën tuaj drejtpërdrejt përmes bisedës që do të gjeni në seksionin "Bëni ndryshime në rezervimin tuaj".

Kërkesat për ndryshim mund të përpunohen vetëm gjatë orarit të punës dhe për sa kohë që ndryshimi lejohet nga politika e modifikimit të biletave të operatorit të tragetit.

Orari ynë i punës është:
E hënë - e premte: 08:00-18:00, e shtunë: 10:00-15:00 (EEST)

Ju lutemi vini re se Ferryhopper ngarkon një tarifë modifikimi prej 6 € për çdo rezervim. Kjo tarifë hiqet për pasagjerët që kanë shtuar shërbimin Ndihmë Plus në rezervimin e tyre. Nëse biletat e reja kushtojnë më shumë se ato që keni rezervuar fillimisht, do t'ju kërkohet gjithashtu të paguani diferencën e çmimit.

Nëse trageti juaj niset brenda 24 orëve të ardhshme, ne mund të mos jemi në gjendje ta përpunojmë kërkesën tuaj në kohë. Në këtë rast, është mirë të vizitoni një nga zyrat e biletave ose agjencitë e udhëtimit që ndodhet në portin e nisjes dhe të kërkoni personalisht modifikimin e biletës. Adresat dhe informacionet e kontaktit të tyre mund t'i gjeni në emailin tuaj të konfirmimit të rezervimit.

Shënim i rëndësishëm: nëse i keni marrë tashmë biletat nga një pikë tërheqjeje, do t'ju duhet t'i ktheni ato në mënyrë që ndryshimet e kërkuara të përpunohen. Ju mund t'i ktheni biletat tuaja në zyrat tona ose në një nga agjencitë e udhëtimit të përmendura në emailin e konfirmimit të rezervimit.

Çdo kompani trageti ka politikën e saj të anulimit. Nëse anuloni biletat tuaja, do të merrni një rimbursim sipas politikës së kompanive të trageteve me të cilat keni rezervuar. Shuma për të cilën do të rimbursoheni varet nga sa kohë ka mbetur midis anulimit dhe nisjes suaj. Në mënyrë që ne të përpunojmë kërkesën tuaj për anulim sipas kushteve të operatorit të tragetit, ju duhet të na informoni të paktën 72 orë përpara nisjes tuaj të planifikuar. Ju lutemi vini re se një tarifë e vogël anulimi prej €6 (Euro) zbatohet për rezervim.

Më poshtë mund të gjeni një përmbledhje të shkurtër të politikave të anulimit të biletave që zbatohen në Greqi. Ju lutemi mbani parasysh se mund të ketë ndryshime të vogla në termat dhe kushtet e rimbursimit të çdo kompanie tragetesh.

GREQI
- 100%
rimbursim nëse anulimi kërkohet 16 ditë përpara nisjes së planifikuar
- 75% rimbursim nëse anulimi kërkohet 9 ditë përpara nisjes së planifikuar
- 50% rimbursim nëse anulimi kërkohet 3 ditë përpara nisjes së planifikuar

Për të anuluar biletat tuaja të tragetit, duhet të bëni një kërkesë anulimi të paktën 36 orë përpara orarit të planifikuar të nisjes së tragetit. Mund të kërkoni një anulim përmes seksionit Rezervimi im në faqen tonë të internetit.

Pasi të keni anuluar rezervimin tuaj, do të merrni një rimbursim, i cili ofrohet nga kompania(at) e trageteve me të cilat keni rezervuar udhëtimin tuaj. Ju lutemi vini re se Ferryhopper aplikon një tarifë të vogël anulimi prej 6 € (euro) për rezervim. Shuma e rimbursueshme do të kthehet në të njëjtën kartë që keni përdorur gjatë blerjes. Monedha e transaksionit e përdorur në faqen tonë të internetit është Euro (€). Ferryhopper nuk është përgjegjës për diferencën midis kursit të këmbimit në momentin e transaksionit fillestar dhe në momentin e anulimit.

Po kërkoni diçka tjetër?

Nuk keni gjetur një përgjigje për pyetjen tuaj? Ju lutemi mos ngurroni të na dërgoni një mesazh ose të na telefononi. Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit do të jetë i lumtur të ndihmojë.

Na kontaktoni