Bileta elektronike dhe check-in online

Zbuloni se ç'të bëni nëse keni problem me check-in online për udhëtimin tuaj me traget, nëse nuk keni biletën elektronike, kartën e imbarkimit etj.

Hapi i parë që duhet ndjekur është të siguroheni që kompania e tragetit që operon udhëtimin(et) tuaj(a) të mbështesë biletat elektronike dhe të ofrojë një shërbim për check-in online. 

Nëse po përdorni aplikacionin tonë, për të konfirmuar këtë, thjesht duhet të shkoni te "Rezervimet e mia" dhe të zgjidhni udhëtimin për të cilin dëshironi të bëni check-in. Nëse operatori i tragetit e mbështet këtë, do të shihni një buton "Check in online" menjëherë pas detajeve të udhëtimit. 

Pasi të klikoni mbi të, do të ridrejtoheni në seksionin e kontrollit në faqen e internetit të operatorit të tragetit. Zakonisht, fushat e kërkuara plotësohen automatikisht, por në rast se nuk plotësohen, mund të përdorni kodin e kompanisë që do të gjeni nëse lëvizni poshtë te detajet e rezervimit tuaj.
Në rast se nuk keni ende për të eksploruar veçoritë e aplikacionit tonë, mund ta shkarkoni këtu

Ju gjithashtu mund të zgjidhni të kaloni duke përdorur email-in e konfirmimit të rezervimit tuaj në Ferryhopper. Në këtë rast do t'ju duhet të kontrolloni seksionin "Procesi i imbarkimit" (të veçantë për çdo udhëtim). Nëse kompania e trageteve mbështet check-in online, thjesht klikoni në lidhjen "Check in online" dhe do të ridrejtoheni në seksionin e check-in në faqen e internetit të operatorit të tragetit. 

Nëse check-in online nuk mbështetet nga operatori i tragetit, do t'ju duhet të merrni biletat tuaja në format të printuar. Për të zbuluar vendin(et) e marrjes, mund të hapni linkun "Pikat e grumbullimit të biletave" nën seksionin "Procesi i imbarkimit". Do të gjeni opsionet e disponueshme në varësi të nisjes suaj dhe mund t'i merrni biletat tuaja përpara udhëtimit.

 

Kompanitë e trageteve, të ngjashme me operacionet e linjave ajrore, kanë vendosur një afat kohor për pasagjerët që të bëjnë check-in online. Mesatarisht, shumica e kompanive të trageteve bëjnë të mundur check-in online rreth 2 ditë para nisjes së planifikuar.

 

Është e rëndësishme të theksohet se ky afat kohor mund të ndryshojë në varësi të rajonit të udhëtimit. Kompanitë greke të trageteve zakonisht lejojnë check-in online brenda 48 orëve deri në 2 orë para nisjes. Kompanitë spanjolle dhe italiane të trageteve, nga ana tjetër, përgjithësisht lejojnë check-in nga 7 ditë deri në datën e nisjes. Vlen të përmendet se disa operatorë, si Trasmapi, nuk lejojnë të bëhet asnjë ndryshim në rezervimin tuaj pasi është kryer check-in online.

Për informacion të saktë lidhur me afatet kohore të check-in online, rekomandohet të kontrolloni kushtet dhe afatet e çdo operatori të trageteve.

Po kërkoni diçka tjetër?

Nuk keni gjetur një përgjigje për pyetjen tuaj? Ju lutemi mos ngurroni të na dërgoni një mesazh ose të na telefononi. Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit do të jetë i lumtur të ndihmojë.

Na kontaktoni