Si mund t'ju ndihmojmë?

Qendra e ndihmës

Pyetje të shpeshta për udhëtimin me traget

Si mund ta ndryshoj biletën time të tragetit?

Për të ndryshuar biletat tuaja, ju lutemi vizitoni faqen Rezervimi im. Ju mund ta bëni kërkesën tuaj drejtpërdrejt përmes bisedës që do të gjeni në seksionin "Bëni ndryshime në rezervimin tuaj".

Kërkesat për ndryshim mund të përpunohen vetëm gjatë orarit të punës dhe për sa kohë që ndryshimi lejohet nga politika e modifikimit të biletave të operatorit të tragetit.

Orari ynë i punës është:
E hënë - e premte: 08:00-18:00, e shtunë: 10:00-15:00 (EEST)

Ju lutemi vini re se Ferryhopper ngarkon një tarifë modifikimi prej 6 € për çdo rezervim. Kjo tarifë hiqet për pasagjerët që kanë shtuar shërbimin Ndihmë Plus në rezervimin e tyre. Nëse biletat e reja kushtojnë më shumë se ato që keni rezervuar fillimisht, do t'ju kërkohet gjithashtu të paguani diferencën e çmimit.

Nëse trageti juaj niset brenda 24 orëve të ardhshme, ne mund të mos jemi në gjendje ta përpunojmë kërkesën tuaj në kohë. Në këtë rast, është mirë të vizitoni një nga zyrat e biletave ose agjencitë e udhëtimit që ndodhet në portin e nisjes dhe të kërkoni personalisht modifikimin e biletës. Adresat dhe informacionet e kontaktit të tyre mund t'i gjeni në emailin tuaj të konfirmimit të rezervimit.

Shënim i rëndësishëm: nëse i keni marrë tashmë biletat nga një pikë tërheqjeje, do t'ju duhet t'i ktheni ato në mënyrë që ndryshimet e kërkuara të përpunohen. Ju mund t'i ktheni biletat tuaja në zyrat tona ose në një nga agjencitë e udhëtimit të përmendura në emailin e konfirmimit të rezervimit.

Shfaq më shumë

Si të bëni check-in shpejt me Ferryhopper?

Hapi i parë që duhet ndjekur është të siguroheni që kompania e tragetit që operon udhëtimin(et) tuaj(a) të mbështesë biletat elektronike dhe të ofrojë një shërbim për check-in online. 

Nëse po përdorni aplikacionin tonë, për të konfirmuar këtë, thjesht duhet të shkoni te "Rezervimet e mia" dhe të zgjidhni udhëtimin për të cilin dëshironi të bëni check-in. Nëse operatori i tragetit e mbështet këtë, do të shihni një buton "Check in online" menjëherë pas detajeve të udhëtimit. 

Pasi të klikoni mbi të, do të ridrejtoheni në seksionin e kontrollit në faqen e internetit të operatorit të tragetit. Zakonisht, fushat e kërkuara plotësohen automatikisht, por në rast se nuk plotësohen, mund të përdorni kodin e kompanisë që do të gjeni nëse lëvizni poshtë te detajet e rezervimit tuaj.
Në rast se nuk keni ende për të eksploruar veçoritë e aplikacionit tonë, mund ta shkarkoni këtu

Ju gjithashtu mund të zgjidhni të kaloni duke përdorur email-in e konfirmimit të rezervimit tuaj në Ferryhopper. Në këtë rast do t'ju duhet të kontrolloni seksionin "Procesi i imbarkimit" (të veçantë për çdo udhëtim). Nëse kompania e trageteve mbështet check-in online, thjesht klikoni në lidhjen "Check in online" dhe do të ridrejtoheni në seksionin e check-in në faqen e internetit të operatorit të tragetit. 

Nëse check-in online nuk mbështetet nga operatori i tragetit, do t'ju duhet të merrni biletat tuaja në format të printuar. Për të zbuluar vendin(et) e marrjes, mund të hapni linkun "Pikat e grumbullimit të biletave" nën seksionin "Procesi i imbarkimit". Do të gjeni opsionet e disponueshme në varësi të nisjes suaj dhe mund t'i merrni biletat tuaja përpara udhëtimit.

Shfaq më shumë

Çfarë ndodh nëse trageti im anulohet për shkak të motit të keq?

Nëse trageti juaj anulohet për shkak të motit të keq, zakonisht zbatohet një nga alternativat e mëposhtme:

- Ndryshimi i biletës së tragetit në një biletë me vlerë të barabartë.
- Anulimi i biletës suaj sipas një kërkese që i dërgohet operatorit të tragetit për rimbursim të plotë.

Nëse vendosni të anuloni biletat tuaja, procesi i anulimit ndryshon në varësi të faktit nëse i keni marrë tashmë biletat tuaja në letër (në rast se kjo kërkohet nga operatori i tragetit) apo jo:

Nëse NUK i keni marrë biletat për udhëtimin e anuluar, ju lutemi plotësoni formularin tonë të kontaktit në internet, në mënyrë që të përpunojmë menjëherë kërkesën tuaj për anulim. Sigurohuni që të na informoni për anulimin, pasi rimbursimet nuk mund të përpunohen automatikisht.
Nëse i keni marrë tashmë biletat për udhëtimin e anuluar, duhet t'i ktheni biletat tuaja për t'i ndryshuar ose anuluar ato, sipas politikës së kompanive të trageteve.
Ju mund t'i ktheni ato në një nga vendet e mëposhtme:

Nëse ndodheni ende në Athinë, mund t'i ktheni biletat në zyrat e Ferryhopper. Nëse kjo nuk është e përshtatshme për ju, mund të na dërgoni biletat me korrier ose postë. Ju rekomandojmë fort që t'i dërgoni ato me postë të regjistruar. Ju lutemi vini re se Ferryhopper nuk është përgjegjës për humbjen e biletave tuaja në postë. Detajet tona të kontaktit janë:
Ferryhopper
Thessalonikis 147, Moschato 183 46,
Athinë, Greqi
(E hënë-E premte 10:00-18:00 dhe të shtunën 10:00-15:00)

Nëse nuk ndodheni në Athinë, mund t'i ktheni biletat në ndonjë nga agjencitë lokale të udhëtimit që bashkëpunojnë me kompaninë e trageteve me të cilën po udhëtoni. Mund t'i gjeni agjencitë lokale të udhëtimit dhe detajet e tyre të kontaktit duke klikuar linkun për pikat e grumbullimit në emailin tuaj të konfirmimit të rezervimit.
Agjenti i udhëtimit do të anulojë dhe vulosë biletat tuaja. Atyre u kërkohet ose të mbajnë biletat e anuluara dhe t'ju japin rimbursimin / modifikojnë udhëtimin tuaj ose t'jua kthejnë biletat e anuluara në mënyrë që t'i ktheni ato personalisht në zyrat e Ferryhopper ose t'i dërgoni me korrier ose postë (ju lutemi gjeni adresën tonë lart). Ne ju rekomandojmë fort që t'i dërgoni ato me postë të regjistruar. Ju lutemi vini re se Ferryhopper nuk është përgjegjës për humbjen e biletave tuaja në postë.

Sapo të marrim biletat tuaja, ne do të përpunojmë anulimin, do t'ju japim rimbursimin dhe do t'ju njoftojmë me email.

Shfaq më shumë

Ku mund të bëj check-in online?

 

Kompanitë e trageteve, të ngjashme me operacionet e linjave ajrore, kanë vendosur një afat kohor për pasagjerët që të bëjnë check-in online. Mesatarisht, shumica e kompanive të trageteve bëjnë të mundur check-in online rreth 2 ditë para nisjes së planifikuar.

 

Është e rëndësishme të theksohet se ky afat kohor mund të ndryshojë në varësi të rajonit të udhëtimit. Kompanitë greke të trageteve zakonisht lejojnë check-in online brenda 48 orëve deri në 2 orë para nisjes. Kompanitë spanjolle dhe italiane të trageteve, nga ana tjetër, përgjithësisht lejojnë check-in nga 7 ditë deri në datën e nisjes. Vlen të përmendet se disa operatorë, si Trasmapi, nuk lejojnë të bëhet asnjë ndryshim në rezervimin tuaj pasi është kryer check-in online.

Për informacion të saktë lidhur me afatet kohore të check-in online, rekomandohet të kontrolloni kushtet dhe afatet e çdo operatori të trageteve.

Shfaq më shumë

Ku t'i marr biletat e tragetit?

Edhe pse gjithnjë e më shumë kompani tragetesh ofrojnë bileta elektronike (e-tickets), disa nuk e ofrojnë këtë mundësi. Prandaj, pasagjerëve mund t'u kërkohet të marrin biletat e tragetit. Mund të gjeni të gjitha pikat e grumbullimit të biletave të listuara në emailin e konfirmimit të rezervimit së bashku me numrin tuaj të rezervimit, numrin e biletës dhe informacionin lidhur me procesin e imbarkimit. 

 Nëse ju kërkohet të keni bileta letre, mund t'i merrni ato nga një nga pikat e mëposhtme të grumbullimit: 

 - Biletat e tragetit mund t'i merrni nga zyrat e Ferryhopper, pranë qendrës së Athinës. Adresa është: Thessalonikis 147, Moschato 183 46, Athinë, Greqi (Hënë-Premte 10:00-18:00 dhe të shtunën 10:00-15:00).
 - Ju mund të merrni biletat tuaja të tragetit nga një numër pikash që shërbejnë në portin tuaj të nisjes. Këto përfshijnë kabinat e biletave në portat e nisjes dhe agjencitë e udhëtimit të autorizuara nga çdo kompani tragetesh (zakonisht të vendosura pranë portit). 

 Sapo të përfundoni rezervimin tuaj, do të merrni një email me informacion të detajuar për të gjitha pikat e grumbullimit të biletave. Mund të klikoni linkun për secilën pikë grumbullimi për të parë vendndodhjen e saktë dhe detajet e kontaktit. 

 Nëse dëshironi të tërhiqni biletat tuaja të tragetit nga kabina e biletave në portën e nisjes, ju lutemi të jeni të sigurt se kabinat e biletave janë gjithmonë të hapura të paktën 45 minuta përpara nisjes së planifikuar të tragetit. Ju mund të kontaktoni agjencitë e autorizuara të udhëtimit për të mësuar orarin e tyre të saktë të punës.
 Vlen të përmendet se disa agjenci lokale mund të kërkojnë një kosto shtesë printimi. Ky është një rast shumë i rrallë dhe ne duam të konfirmojmë se Ferryhopper nuk përfiton nga këto tarifa. Kjo është arsyeja pse kemi shtuar një shënim që tregon atë kosto shtesë në rast se zgjidhni atë opsion tërheqjeje. 

 Shënim i rëndësishëm: Në rast se i keni marrë tashmë biletat tuaja të tragetit, çdo anulim ose ndryshim mund të përpunohet vetëm nëse i ktheni biletat tuaja ose në zyrat tona ose në agjencinë e autorizuar të udhëtimit.

Shfaq më shumë

NUK kam marrë biletat e tragetit. A mund t'i anuloj ato dhe të marr rimbursim?

Për të anuluar biletat tuaja të tragetit, duhet të bëni një kërkesë anulimi të paktën 36 orë përpara orarit të planifikuar të nisjes së tragetit. Mund të kërkoni një anulim përmes seksionit Rezervimi im në faqen tonë të internetit.

Pasi të keni anuluar rezervimin tuaj, do të merrni një rimbursim, i cili ofrohet nga kompania(at) e trageteve me të cilat keni rezervuar udhëtimin tuaj. Ju lutemi vini re se Ferryhopper aplikon një tarifë të vogël anulimi prej 6 € (euro) për rezervim. Shuma e rimbursueshme do të kthehet në të njëjtën kartë që keni përdorur gjatë blerjes. Monedha e transaksionit e përdorur në faqen tonë të internetit është Euro (€). Ferryhopper nuk është përgjegjës për diferencën midis kursit të këmbimit në momentin e transaksionit fillestar dhe në momentin e anulimit.

Shfaq më shumë

Po kërkoni diçka tjetër?

Nuk keni gjetur një përgjigje për pyetjen tuaj? Ju lutemi mos ngurroni të na dërgoni një mesazh ose të na telefononi. Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit do të jetë i lumtur të ndihmojë.

Na kontaktoni